ΕΡΓΑΣΙΕΣ / ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχολικές Εργασίες 

Δίνονται κίνητρα από τα βιβλία και τους καθηγητές για σχολικές εργασίες που βοηθούν στην εξοικείωση και εξάσκηση της γλώσσας με ευχάριστο και χαρούμενο τρόπο.
Οι εργασίες των παιδιών αναρτώνται στις τάξεις τους και αυτά αποκτούν αυτοπεποίθηση και θέληση να κάνουν περισσότερα.

Εκδηλώσεις

Αναπόσπαστο κομμάτι της εκπαιδευτικής μας προσέγγισης είναι οι εκδηλώσεις.

Η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας δεν είναι η στείρα γνώση από διδακτικά βιβλία, γραμματική και περιορισμό στην ύλη μιας σχολικής χρονιάς. Κάθε γλώσσα φέρει μαζί της μια εθνική κληρονομιά, την κουλτούρα, το πολιτισμό, την τέχνη, τις συνήθειες και τις παραδόσεις ενός έθνους, μιας μοναδικής πατρίδας.

Γι αυτό οι μαθητές μας συμμετέχουν κάθε χρόνο σε μια μεγάλη εκδήλωση που περιλαμβάνει θεατρικά έργα κλασσικών συγγραφέων, ποίηση, διαδικτυακή ενημέρωση της χώρας της οποίας μαθαίνουν τη γλώσσα.

Μέχρι και το 2009 η σχολική εορτή γινόταν τα Χριστούγεννα φιλοξενούμενη του Πολιτιστικού Κέντρου Δροσιάς. Το 2010 απέκτησε καινούρια ημερομηνία (τέλος Μαΐου) και δικό της έδαφος, τον κήπο μας.

Η ετήσια γιορτή της Junior με τον πρωταγωνιστή του βιβλίου της εγκαινίασε την καινούρια εποχή.

Άλλες δραστηριότητες μας,  είναι διαγωνισμοί ζωγραφικής, φωτογραφίας και προσπαθούμε λογοτεχνίας τα χρόνια που έρχονται. Ένας δημοφιλής διαγωνισμός είναι αυτός του καλύτερου κειμένου της Junior που εκτίθεται στο χώρο μας.

Προσπαθούμε να αυξάνουμε τις εκδηλώσεις κάθε χρόνο γιατί πιστεύουμε πως αυξάνουμε τα κίνητρα.

Πολλά από τα παιδιά μαθαίνουν μια γλώσσα σαν υποχρέωση χωρίς να ξέρουν αν την αγαπούν ή όχι. Μέσα από κάποια εκδήλωση που ξεδιπλώνουν τις κλίσεις και ταλέντα τους, η την ανακαλύπτουν,  ή μαθαίνουν να τη βλέπουν από διαφορετική σκοπιά.