2020-2021

Το 2020 μας έφερε αντιμέτωπους με μια νέα πραγματικότητα που πιστεύω πως κάθε εκπαιδευτικός και κάθε μαθητής που έχει ήδη φοιτήσει σε κάποιο σχολείο απευχόταν να ζήσει. Και αυτή η πραγματικότητα δεν είναι άλλη από την online εκπαίδευση, μια ΣΤΕΡΗΤΙΚΉ ΣΕ ΑΙΣΘΉΜΑΤΑ κατάσταση, πρωτόγνωρη στους μαθητές και εξαιρετικά δύσκολη και παρεξηγήσιμη για τους δασκάλους. Το ζήσαμε όλοι και γευτήκαμε την παράνοια κάθε φορά που φωνάζαμε  έντονα για να ακουστούμε καθαρότερα και βέβαια βιώσαμε, μαθητές και παιδιά, άδικους καυγάδες γιατί μιλούσαμε όλοι μαζί, ή γιατί κλείναμε τα μικρόφωνα. Η μόνη ένδειξη στοργής και αγάπης μεταξύ μαs τα άπειρα moji που στέλναμε αμφότεροι. Και να οι καρδούλες, και να οι φάτσες με τα διαφορετικά συναισθήματα.. τουλάχιστον μάθαμε τέλεια τα angry, jealous και….  Τα παιδιά μας στερήθηκαν το άγγιγμά μας, την αγάπη στην φωνή μας και εμείς υποφέραμε κάθε φορά που δεν μπορούσαμε να απλώσουμε το χάδι μας στα αγαπημένα μας.

Η απειλή της υγείας, και ειδικά των παιδιών είναι η πιο σοβαρή υπόθεση και η παραμικρή παράλειψη ή εφησυχασμός απέδειξαν πόσο καταστροφικός μπορεί να είναι αυτός ο ιός. Άλλη μια πραγματικότητα λοιπόν που πρέπει να ζήσουμε μαζί της, είναι αυτή. Προσοχή και αμεσότητα, αυστηρή τήρηση των κανόνων υγιεινής.

Το πρώτο θέμα μας είναι πως αρχίζουμε, πότε αρχίζουμε και με τι καθεστώς.

Αρχίζουμε λοιπόν κανονικά όπως κάθε χρόνο στις 11 Σεπτεμβρίου, ημέρα Παρασκευή και αναλόγως της κατάστασης ξεκινάμε δια ζώσης – και για να το αποτυπώσουμε αγγλικά αρχίζουμε live ή διαδικτυακά. Πάντως αρχίζουμε! Η γνώση δεν σταματάει αλλά με όπλο αυτήν σταματάμε κάθε απειλή. Κι αν πάλι το live μας απαιτεί μάσκα εμείς θα το αντέξουμε, ακόμα και διαγωνισμό για την καλύτερη μάσκα θα κάνουμε.

Το δεύτερο θέμα είναι τα βιβλία που ήθελα να αλλάξω. Πρώτη φορά μείναμε αρκετά χρόνια σε μια σειρά. Η καινούρια σειρά βγαίνει το 2021 και δυστυχώς δεν προλαβαίνουμε και αν αλλάξουμε αυτό θα γίνει ξανά και ξανά τις επόμενες δύο χρονιές. Επομένως θεωρώ ότι είναι καλύτερα να παραμείνουμε στα ίδια για μια χρονιά ακόμη και να ενισχύσουμε τις τάξεις με φωτοτυπίες από άλλες πηγές. Αυτό γινόταν πάντα αλλά φέτος θα γίνει πιο συστηματικά.

Πληροφορίες, εγγραφές και πρόγραμμα – το οποίο έχετε πάρει ήδη οι περισσότεροι – από 1η Σεπτεμβρίου 6- 8.30 καθημερινά.

Καλή Χρονιά